tirsdag 7. august 2012

Usikkerhet...

Fryd: Fryd har oppført seg rart i det siste: Hun vil gjerne være med på tur, men etter ca 100 meter ønsker hun å snu, eller gjerne at jeg skal bære henne. Hvis hun løper løs, gjemmer hun seg og legger seg gjerne under en busk til hun skjønner at vi skal dra hjem igjen. Hun er ikke samme glad.jenta med halen til værs som hun alltid har vært, hun trekker fremover med halen mellom beina. Når vi er på vei hjem igjen trekker hun som en gal for å komme fortest mulig hjem - skjønner ikke hva som feiler henne, hun er absolutt ikke redd, bare "ubekvem". Så i dag dro vi til veterinær: Hun ble sjekket både vel og lenge (sjekket også patella en gang til - 0/0 heldigvis), blodprøver ble tatt og ingen ting galt funnet. Det ble også tatt stoffskifteprøver som vi får svar på om en ukes tid. Veterinæren og jeg spekulerte litt på depresjon i forhold til adskillelse fra Eik, hun ble jo aldri lei av ham etter som det er mye mindre arbeid med 1 valp, hun lette etter ham i noen dager etter at han dro. I helga da vi var på besøk hos Fenris kommenterte jeg at hun lekte og koset med ham slik som hun gjorde med Eik - kanskje møtet med Fenris ble en påminnelse for henne? Inntil videre skal vi prøve å gi henne mer aktivitet/trening alene, så avventer vi stoffskifteprøven før vi eventuelt går videre...

Ruby: Ruby fikk for nesten et halvt år siden påvist en svak suselyd på hjertet, det ble tatt røntgen og ultralyd, og det viste seg at den ene klaffen var ørlite fortykket. Veterinæren mente at hun kunne få et langt godt liv allikevel og det var ingen ting å ta hensyn til i forbindelse med trening. Hun skulle derimot sjekkes hvert halvår. Hun har i de siste dagene hostet litt om morgenen, så hun ble også med til Stjørdal i dag ;) Dessverre viste det seg på røntgen at hun hadde vann i lungene :( Det bli da medisinering med både hjertemedisin og vanndrivende, med ny kontroll om 3 mnd. Regner med at vi da bestiller time med ultralyd for å se om hjertet har vokst blandt annet.

Og så det som ikke er så trist: Vi er så heldige å ha herlige Cola på besøk noen dager, hun var med på Frosta Hundeklubbs trening i dag ;)
Cola og jeg tar en liten pause ;) - foto: Janniche Aunan
Og nok en gang gode tilbakemeldinger fra Eik og Tove:  "Eik har fått trent spor de siste dagene, og han har bare skjønt hva det handler om. Sporer med stor iver, og jobber skikkelig . Idag fikk han et litt lenger spor enn han ellers har fått, og jobba som en helt fram til sporslutt. Superhunden min  Vi har også begynt å trene litt pinneplukking, og han søker frem til pinnen når vi tilfeldig går forbi, så vil han helst stikke av med den så her gjelder det å belønne godt  Har som mål å få starta bruksspor med han etterhvert, det er jo så gøy når han bare elsker det :))"
Så utrolig herlig å høre at det går bra med ham ;)

4 kommentarer:

  1. Leit å høre om Ruby, og krysser fingre for at det ikke er noe annet enn noe fort forbigående med Fryd!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, takk :D Ja vi satser på at det går over for Fryd og at medisinering av Ruby virker bra ;)

      Slett
  2. Huff så trasig med to syke hunder :( Ruby blir sikker i bedre form når vanndrivende virker, kan jo komme litt vann i lungene ved hjertesvikt.Håper Fryd blir i bedre form snart, og at det ikke er noe alvorlig. Eik sender en god bedrings klem til mamma og tante Ruby.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tante Ruby og mamma Fryd sier tusen takk og sender gode klemmer tilbake til kosegutten ;)

      Slett