tirsdag 12. juni 2012

Medgang og motgang

Først: Gode, snille Lykke fyller 4 år i dag! Hipp hurra for henne ;) Lykke har med mye jobbing og tålmodighet blitt en mye mer sosial hund. Før kunne hun stå og bjeffe hele tiden mens det var besøk hos oss og nærmet seg ikke besøket, nå tar hun faktisk kontakt med de fleste som kommer hit, sitter til og med på fanget hos mange av de - utrolig fremgang på henne. Til sammen med all jobbingen for å få henne trygg, tror jeg det er hennes erfaring med å ha møtt kun snille, forståelsesfulle mennesker som har gjort henne mye sterkere mentalt. Godjenta vår ;)

Lille Eik: Jeg får stadig tilbakemeldinger om at han takler det nye livet på strak labb. Hans nye mamma er meget fornøyd med ham. Han har sovet hele natta fra første dag, varsler når han må på "do", møter alle nye utfordringer med stor ro - at han er utrolig vakker med sin flotte farge og nydelige uttrykk, kommer som en bonus ;) Vi savner lille pøbel, men han har det nok mye bedre dit han har kommet enn om vi skulle hatt ham her ;) Han vil få et fantastisk flott og aktivt hundeliv i Tromsø hos Tove :D

Ryggrøntgen: Lykkestiens Cola har vært hos veterinær og blitt ryggrøntget. Det viste seg at hun har 2 forkalkninger i nakken, og med det raste mine fremtidsplaner om avl på dachs i grus. Etter å ha skrevet om det på facebook, viser det seg faktisk at det kanskje ikke er så ille allikevel. Kort fortalt: Oppdrettere med mange års erfaring og ryggrøntging av dachs, mente at forkalkninger i nakken ikke er et problem i forhold til avl, da de sjelden blir plaget av det, det nedarves ikke i stor grad, men en bør ikke bruke partnere med forkalkninger på samme plass - det er forkalninger i ryggen som er det største problemet. De mente også at vi bør vente på resultater fra veterinær Stigen, som tar seg av alle avlesinger ved ryggrøntgen på dachs. Nå nevnte veterinæren spondylose: Hvis det viser seg å være det, går Cola selvsagt ikke i avl. Det aller viktigste er at Cola ikke ser ut til å være plaget av det, hun er frisk, rask og spretten ;) Veterinæren mente også at hun minst trolig ville bli plaget av dette. Vi krysser fingrene og venter på resultater :)


2 kommentarer:

  1. Måtte inn å lese bloggen igjen. Var mye fint og interesant å se og lese her siden sist jeg var innom.Har du fått svar fra "ryggdommern"? Er spent og håper d beste!
    Camilla og Dino

    SvarSlett
    Svar
    1. Har fått svar, eller jeg ringte til ham. Han mente at hun ikke skulle utelates fra avl på grunn av dette, men jeg er ikke helt enig, det er tross alt spondylose. Jeg har sendt forespørsel til Sunnhetsutvalget i Norske Dachshundklubbers Forbund, men ikke fått svar ennå (ferietid, vet du). Enn så lenge stemmer jeg for ikke avl på Cola :(

      Slett